NIZ EKSPLOZIJA ODJEKNULO U RUSIJI: Procurile snimke iz ruskog vojnog logora, ima ranjenih, potpuni haos u agresorskim medijima...

Na videosnimci koju su objavila dva belgorodska portala navodno su prikazane eksplozije u daljini, no Reuters je čekao potvrdu o istinitosti te informacije.

  • Vijesti

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 0

Granata je pogodila privremeni ruski vojni logor u blizini granice s Ukrajinom u utorak navečer, prenijela je agencija Tass navodeći da je prema prvim podacima vjerojatno ispaljena s ukrajinske strane.

Tass je ranije o događaju izvijestio ubrzo nakon što je lokalni visoki dužnosnik saopćio o nizu eksplozija blizu ruskog grada Belgoroda uz granicu s Ukrajinom.

Na videosnimci koju su objavila dva belgorodska portala navodno su prikazane eksplozije u daljini, no Reuters je čekao potvrdu o istinitosti te informacije. Tass kao izvor navodi hitne službe, prema kojima je četvero ljudi povrijeđeno u eksploziji.

Uzrok eksplozija u blizini Belgoroda uvjetno se pripisuje "ljudskim faktorima". To su objavile RIA Novosti, pozivajući se na izvor u hitnim službama. Suprotno je to od informacija koje je objavila agencija Tass, a po kojem je uzrok eksplozija bila granata, vjerovatno ispaljena iz Ukrajine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...