NASTAVLJA SE ISTRAGA UBISTVA RADENKA BAŠIĆA: Miljatović ostaje u pritvoru, kaže da je naručilac "Dugi"

Kako je potvrđeno za Srpskainfo, pritvor je određen i njegovom kumu i pomagaču Igoru Repajiću.

  • Hronika

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 0

Aleksandru Miljatoviću, osumnjičenom za ubistvo načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, određen je pritvor u Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Kako je potvrđeno za Srpskainfo, pritvor je određen i njegovom kumu i pomagaču Igoru Repajiću.

Tokom ispitivanja u policiji Miljatović je priznao da je 21. marta u prijedorskom naselju Pećani ubio Bašića, a da je ubistvo naručio Dalibor Railić zvani Dugi.

U Javnom tužilaštvu RS-a ranije je rečeno da su se osumnjičeni branili šutnjom i da je pritvor zatražen i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, uticati na saučesnike ili prikrivače, te da će uništiti, sakriti ili falsifikovati dokaze, ali i zbog težine krivičnog djela i bojazni da će puštanje na slobodu rezultirati prijetnjom po narušavanje javnog reda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...