SVE JE PROPALO: FIFA ubila svaku nadu Italijana da će ići na Svjetsko prvenstvo u Kataru…

Da se to zaista dogodilo, FIFA bi sasvim sigurno dodijelila pozivnicu Italiji koja se nije uspjela plasirati na svjetsku fudbalsku smotru.

  • Sport

  • 01. Apr. 2022  01. Apr. 2022

  • 1

Nastup iranske fudbalske reprezentacije u Kataru bio je pod velikim upitnkom zbog sramotnog ponašanja vlasti prema ženama.

Policija je zabranila ženama odlazak na utakmicu protiv Libanona, a otišli su toliko daleko da su ih policajci i zaštitari prskali suzavcima kako ne bi ušle na tribine. To je razbjesnilo FIFA-u, ali i brojne članice koje su nagađale da bi svjetska fudbalska organizacija zbog toga mogla izbaciti Iran sa Svjetskog prvenstva.

Da se to zaista dogodilo, FIFA bi sasvim sigurno dodijelila pozivnicu Italiji koja se nije uspjela plasirati na svjetsku fudbalsku smotru. Međutim, nada Italijana bila je kratkog vijeka.

Ako je suditi riječima Eveline Christillin, članice Vijeća FIFA-e, odlazak Italije na Svjetsko prvenstvo je čista utopija.

"Nikada nismo razgovarali o tome da Iran isključimo sa Svjetskog prvenstvo. Čak i da smo to učinili, na Svjetsko prvenstvo bi išla neka druga azijska ekipa. Izbacimo iz glave tu ludu ideju da bi Italija išla u Katar, to je nemoguće. To je utopija", kazala je Christillin i tako otklonila svaku dvojbu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...