MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA RS-a DRAGAN LUKAČ O AKCIJI U ZVORNIKU: "Ovdje su kriminalci s rejtingom, a među njima i mnogi koji iza sebe imaju..."

"Kriminalci moraju da shvate da se u RS-u ne isplati baviti kriminalom, jer će policija prije ili kasnije doći do njih", poručuje Lukač.

  • Vijesti

  • 01. Apr. 2022  01. Apr. 2022

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je današnja akcija u Zvorniku usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminaliteta, najvećih krivičnih djela, a u preventivnom smislu je i protiv onih koji mogu biti potencijali izvršioci određenih krivičnih djela, prenosi RTRS.

"Ovdje su kriminalci sa rejtingom, među njima mnogi i povratnici, te oni koji iza sebe imaju različite i dugotrajne zatvorske kazne, sa raznim izvršenjem krivičnih djela. Svakako da ćemo ih staviti pod kontrolu i ispitati, te saznati sve ono što je bitno za otkrivanje nekih krivičnih djela", kazao je Lukač nakon prijema prijema penzionisanih pripadnika MUP-a, a povodom Dana Policije.

Kaže da će MUP nastaviti akcije i u narednom periodu.

"Kriminalci moraju da shvate da se u RS-u ne isplati baviti kriminalom, jer će policija prije ili kasnije doći do njih", poručuje Lukač.

Lukač je istakao da stepen sigurosti u RS-u nije narušen.

"Ova akcija je u cilju povećanja bezbjednosti svih naših građana. Svaki građanin će pozdraviti akciju policije koju provodimo na ovakav način", kaže Lukač. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...