ČEDOMIR JOVANOVIĆ SVE OBJASNIO: "Ako 'krene' na Balkanu, intervenisat će međunarodna zajednica! Bit će brutalno!"

Čedomir Jovanović, lider LDP-a i srbijanski političar, gost je u večerašnjem "Centralnom dnevniku".

  • Regija

  • 01. Apr. 2022  01. Apr. 2022

  • 0

Srbijanski političar Čedomir Jovanović gostovao je na Centralnom dnevniku Face televizije kod Senada Hadžifejzovića, gdje je kazao kako "Dodik odavno nije autonoman".

"Doveo je sebe u poziciju da nema puno manevarskog prostora! On je bio glas razuma, a trideset godina kasnije je luda glava od čijih poteza strahujemo! Lavrovu nije bio bitan razgovor sa Dodikom! Niko nije ni znao za taj razgovor dok ga nije objavila Ambasada Rusije! Taj razgovor su objavili da bi poslali poruku Evropi da postoji i ovaj front! Dodiku je bilo jako neugodno kada je to objavljeno! Dodik mora da radi što mu kažu Rusi! Radit će isto ono što radi posljednjih godina – prijepodne će lagati sebe, poslijepodne cijeli svijet! Tražit će od nas da riješimo Kosovo –  brutalno! Reći će: 'Trećeg puta nema!' Tako će biti i sa Dodikom!

Zabrinut sam za našu zajedničku budućnost! Novi kancelar Scholz mi ne izgleda uvjerljivo! Macron mi ne izgleda jak! Ako bi na Balkanu krenulo loše, sigurno će intervenisati iz međunarodne zajednice! Ta reakcija će biti brutalna zato što je zakasnila! Rješenje će nas više boljeti!

Senad: 'Misliš da bi oni intervenisali zbog sebe, a ne zbog nas?'

Čeda: 'Naravno, zbog sebe! Evropa ne može da krvari na dva mjesta! Bili su bliži Izetbegović i Milošević nego što su danas Izetbegović i Vučić! Sve su nam veze pokidane! Ne znamo ništa o Kosovu, kao što ne znamo o Sarajevu! Zato niko ne smije da kaže da je u Srebrenici bio genocid!'"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...