ČEDOMIR JOVANOVIĆ UŽIVO KOD HADŽIFEJZOVIĆA: Bratstvo Dodika i Čovića je iz 2018. godine. Spriječili smo ih da razvale Bosnu po ruskom scenariju, zato sam i molio Komšića…

Lider LDP-a Čedomir Jovanović gostovao je u programu Face televizije.

  • Politika

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 0

"Dodik – luda glava od čijih poteza strahujemo! Dodik mora da radi što mu kažu Rusi! Bratstvo Dodika i Čovića je bratstvo iz 2018. godine! Spriječili smo ih da razvale Bosnu po ruskom scenariju! Zato sam i molio Komšića da se vrati u politiku", kazao je Čedomir Jovanović te dodao:

"Jedina poruka je bila da im ne damo da Bosnu vraćaju u 90-te! Dodik je na vlasti u RS-u zbog Srbije, a ne zbog Rusije! Rusija ga održava na vlasti! Nije se mijenjala vlast samo u Banjoj Luci i Moskvi!

Rat u Ukrajini je rat između braće, kao što je bilo i u Hrvatskoj i u BiH! Nismo završili ratove 90-tih! Nama nisu potrebni Rusi da bismo se mi budili sa zebnjom! Otvoren je problem Kosova, problem BiH, kriza u Crnoj Gori, Makedoniji… U ovoj kampanji nisam čuo nijedan plan za Bosnu! Dodik odavno nije autonoman! Doveo je sebe u poziciju da nema puno manevarskog prostora! Bio je glas razuma, a trideset godina kasnije je luda glava od čijih poteza strahujemo! Lavrovu nije bio bitan razgovor s Dodikom! Niko nije ni znao za taj razgovor dok ga nije objavila Ambasada Rusije!

Taj razgovor su objavili da bi poslali poruku Evropi da postoji i ovaj front! Dodiku je bilo jako neugodno kada je to objavljeno! Dodik mora da radi što mu kažu Rusi! Radit će isto ono što radi posljednjih godina – prijepodne će lagati sebe, poslijepodne cijeli svijet! Tražit će od nas da riješimo Kosovo – brutalno! Reći će: “Trećeg puta nema!” Tako će biti i s Dodikom! Zabrinut sam za našu zajedničku budućnost! Kancelar Scholz ne izgleda uvjerljivo! Macron ne izgleda jak! Ako bi na Balkanu krenulo loše, sigurno će intervenisati iz međunarodne zajednice! Ta reakcija će biti brutalna zato što je zakasnila! Rješenje će nas više boljeti!

Evropa ne može da krvari na dva mjesta! Bili su bliži Izetbegović i Milošević nego što su danas Izetbegović i Vučić! Sve su nam veze pokidane! Ne znamo ništa o Kosovu, kao što ne znamo o Sarajevu! Zato niko ne smije da kaže da je u Srebrenici bio genocid! Neko će da nas tuži? Pa preuzmi odgovornost za to! Izetbegović nije pristao na podjelu BiH, na ponudu da dobije jedan komad Bosne, a da ostatak raskomadaju Čović i Dodik! Neka se pregovori oko Izbornog zakona nastave! To su prilike za Dodika i Čovića da se promijene! Bakir i kad bi htio – nema gdje! Turske Bosne nema i nikada je nije ni bilo! Želim Srbiju jaku i moćnu, ne govorim o vojnoj moći! Put ka takvoj Srbiji vodi preko Sarajeva! Ne može Turska da bude za Bošnjake što je Srbija za Srbe u RS-u i Hrvatska za Hrvate u Mostaru!"

Dodik je više ruski nego Vučić! Dodiku Amerika i Evropa popuštaju! Ono što je Palmer tražio u BiH su bili lažni snovi u Mostaru i Banjoj Luci! Zapad se postavio pametno prema Srbiji! Razumjeli su zašto Vučić ne želi zaustaviti saobraćaj između Moskve i Beograda, zašto ne uvodi sankcije Rusiji. Nakon izbora će očekivati da zauzmemo jasan stav! Ovo je rat protiv Evrope koji se vodi u Ukrajini! Odnosi između Zapada, Kine, Rusije su jako komplikovani", kazao je Jovanović.

Više u video prilogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...