REAKCIJE NA MILANOVIĆEV DOLAZAK U MOSTAR: "Zaustavite ga, ovo nije 1993. godina!"

"Duboko vjerujući kako vrijeme sazrijeva za iskorak, naši sugrađani, kako iz Banja Luke, tako i iz Mostara nas demantuju i zveckaju oružjem, stavljajući 'sol na rane' bosanskohercegovačkog naroda. Javašluk u pokušaju mora biti spriječen. Institucije države imaju ustavnu i zakonsku obavezu spriječiti ovakve manifestacije mržnje i fašizma", istakao je Hadžikadić.

  • Politika

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 21

Zoran Milanović je poručio da dolazi na obilježavanje tridesete godišnjice HVO-a. Šta je poruka tog festivala?, pita se u reakciji Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres BiH.

"Postrojava se paravojna organizacija koju je tokom ratnih dešavanja kontrolisao vojno - politički vrh Republike Hrvatske, što je nerijetko rezultiralo okretanjem HVO-a protiv vlastite države.

Duboko vjerujući kako vrijeme sazrijeva za iskorak, naši sugrađani, kako iz Banja Luke, tako i iz Mostara nas demantuju i zveckaju oružjem, stavljajući 'sol na rane' bosanskohercegovačkog naroda. Javašluk u pokušaju mora biti spriječen. Institucije države imaju ustavnu i zakonsku obavezu spriječiti ovakve manifestacije mržnje i fašizma", istakao je Mirsad Hadžikadić.

Podsjećamo, glasnogovornik predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Nikola Jelić najavio je da će hrvatski predsjednik sljedeće sedmice boraviti u Mostaru.

"Za sedam dana bit ću u Mostaru na postrojavanju HVO-a, pred sinovima Hercegovine i Bosne, povodom 30. obljetnice ustrojavanja. Mi smo dvije države, poštujemo tuđe, ali u ratu smo bili jedno. Tko to ne priznaje ili ne vidi, taj ne vidi ili ne želi vidjeti", prenio je na Twitteru Jelić Milanovićeve riječi. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...