REPORTER CNN-a SVJEDOČI O ŽIVOTU U ODESI: "Stanovnici traže hranu i sklonište"

"Kada smo došli, volonteri su nam rekli da kažemo šta nam treba, ali me je sramota", rekla je Olga.

  • Svijet

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 0

Stanovnici Odese pokušavaju normalno da žive dok se prijetnja ruskog napada sa Crnog mora nadvija nad gradom na jugu Ukrajine.

"To je dom. I možemo, kao, da živimo normalnim životom. Ali to je za sada. Ne znamo šta će biti sutra ili za sedmicu dana", rekao je student prava Taimur Kravčenko za  CNN dok je uživao u kafi sa svojim prijateljima na pijaci.

Ali centar grada prepun je protutenkovskih barikada kako bi se učvrstio protiv invazije, a raseljeni Ukrajinci iz područja koja su bila u najtežim borbama pobjegli su u grad kako bi pronašli hranu i sklonište.

Olga Petkovich, njen muž i njihovo šestoro djece pobjegli su iz svog sela kroz šumu kako bi izbjegli granatiranje. Ruski vojnici su upali u njihovu kuću i odnijeli sve, kaže njen suprug.

"Kada smo došli, volonteri su nam rekli da kažemo šta nam treba, ali me je sramota. Radila sam cijeli život i nikada nikoga ništa nisam tražila. Sada moram da pitam", rekla je, a suze su joj navirale na oči.

Njena kćerkica joj je obrisala suze i upitala zašto plače, a ona je samo rekla:

"Zato što su nas mnogo granatirali".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...