GRUPIŠE SE PRIVATNA VOJSKA RAMZANA KADIROVA, STIGLE RIJEČI KOJE LEDE KRV U ŽILAMA: "Naprijed braćo!"

“Žestoki i neustrašivi kada je u pitanju čast i krv njihove braće, Čečeni nikada ne opraštaju štetu koja im je nanesena”, dodao je Kadirov.

  • Svijet

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 9

Za jednog ranjenog čečenskog borca uništavamo deset banderovskih poslušnika. Ni najmanja ogrebotina naših vojnika ne ostaje bez neizbježne odmazde!”, riječi su koje je čečenski vođa Ramzan Kadirov napisao na Telegramu.

Kadirov je dodao i kako odjel “njegovog dragog brata sultana Rašajeva ‘Hrvač’ odmah izvršava ovu rečenicu.

“Žestoki i neustrašivi kada je u pitanju čast i krv njihove braće, Čečeni nikada ne opraštaju štetu koja im je nanesena”, dodao je on, pa pozvao čečenske vojnike:

Naprijed, braćo! Razbijte ovu nacionalističku gamad! Iza vas je istina, hrabrost i hiljade braće, spremne da rastrgaju svakog neprijatelja koji se usudi pucati u vašem pravcu”, zaprijetio je on.

Prijetnja ukrajinskim vojnicima u Mariupolju

Podsjetimo, prije nekoliko je dana Ramzan Kadirov, blizak Vladimiru Putinu, rekao kako smatra da pregovori Rusije i Ukrajine neće donijeti ništa dobro.

“Moje je mišljenje da je potrebno dovršiti ono što smo započeli, a to je uništiti banderite, naciste i šejtane. Tek tada možemo odlučivati što dalje”, poručio je na kanalu Telegram, prenosi Nexta TV.

Čečenski vođa Ramzan Kadirov iznova se oglasio na Telegramu, gdje je poručio ukrajinskim vojnicima u tvornici “Azovstal” u Mariupolju da imaju jedan dan da polože oružje i da se predaju.

“Uvjeren sam da ako krenete pravim putem, kao što smo to učinili u Čečeniji, predsjednik Vladimir Putin može objaviti amnestiju i možete biti amnestirani. Imate jedan dan, a sutradan ćemo vas sve uništiti”, rekao je Kadirov.

Fotografija s benzinske pumpe

Podsjetimo, Kadirov je ranije kazao da je od 90 do 95 posto Mariupolja pod ruskom kontrolom, a prema njegovim riječima, posljednji ukrajinski branitelji u Mariupolju nalaze se u metalurškoj tvornici Azovstal.

Ruska glasila pisala su i da je Ramzan Kadirov stigao u Mariupolj kako bi podigao borbeni duh svojih boraca koji sudjeluju u ruskom napadu na taj veliki lučki grad koji se nalazi na jugoistoku Ukrajine. No, organizacija Anonymous negiraju njegovo sudjelovanje u ratu.

Čečenski vođa Kadirov očajnički želi da ljudi misle kako on ratuje u Ukrajini. Prvo, lagao je da se nalazi u Kijevu jer je viđen u Čečeniji. Sada kaže da je u Mariupolju te je objavio ovu fotografiju, a ne shvata da u Ukrajini nema benzinskih pumpi Rosneft”, napisali su.

Pojavile su se i snimke koje navodno pokazuju veliki miting čečenske paravojske Kadirovci, koju nazivaju i ‘odredom smrti’. Objavio ih je ruski medij Baza, navodeći kako se radi o 10.000 pripadnika čečenskih “sigurnosnih snaga”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...