BIVŠI IGRAČ BARCELONE UMIJEŠAN U TRGOVINU ORGANIMA: Eric Abidal bio dio međunarodne organizovane...

Tako piše El Konfidensijal, a prenose Figaro i Marka. Shodno tome, Armand nije mogao da mu donira jetru 2012., dok je Abidal bolovao od kancera jetre.

  • Sport

  • 04. Apr. 2022  04. Apr. 2022

  • 0

Slučaj Erica Abidala dobio je novu epizodu, pošto je stigao medicinski nalaz koji pokazuje da između njega i Žerara Armanda ne postoji rođačka veza.

Tako piše El Konfidensijal, a prenose Figaro i Marka. Shodno tome, Armand nije mogao da mu donira jetru 2012., dok je Abidal bolovao od kancera jetre.

Transplantacija ovog organa mu je spasila život, pa je Abidal kasnije uspio da se vrati fudbalu i da odigra još sezonu u Monaku i kratku epizodu u Olimpijakosu prije penzionisanja 2014.

Nekada slavni francuski fudbaler i as Barcelone je pod sumnjom da nije dobio jetru od rođaka, već da je bio dio međunarodne organizovane mreže trgovine organima.

Zbog toga je otvorena istraga 2017. godine na zahtjev kancelarije Javnog tužioca, ali i Nacionalne organizacije za transplantaciju.

Istraga je zatvorena 2018. zbog nedostatka dokaza, ali je potom opet pokrenuta na osnovu snimaka prisluškivanja.

Vjeruje se da je organ pribavljen ilegalno, što su demantovali i Abidal i Barcelona, tvrdeći da je do njega jetra dospjela legalnim kanalima.

Inače, u Barceloni je u to vrijeme predsjednik bio Sandro Roselj, koji je također pod istragom uz nekadašnjeg direktora Huanha Kastilja, zbog navodne ilegalne trgovine organima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...