PREDSJEDNIK SRPSKOG POKRETA "DVERI" BOŠKO OBRADOVIĆ: "Spremni smo da smijenimo SNS u Beogradu"

"Beograđani su na gradskim izborima već smijenili dosadašnju vlast SNS i SPS, koja je dobila podršku manje od polovine birača. Sada je na opoziciji da se dogovori o formiranju nove vladajuće većine u glavnom gradu", kaže Obradović.

  • Regija

  • 05. Apr. 2022  05. Apr. 2022

  • 0

Predsjednik Srpskog pokreta “Dveri” Boško Obradović rekao je u intervjuu za dnevni list “Nova” da će koalicija koju rado učestvovati u smjeni vlasti u Beogradu i da očekuje dogovor opozicije o formiranju nove vladajuće većine u glavnom gradu.

On je u razgovoru za taj dnevni list rekao da je SNS najveći gubitnik prethodnih izbora, a da opozicija, bez obzira na razlike, treba da napravi jasan sporazum o prelaznoj gradskoj vlast.

“Ona bi trajala dvije godine, do opštih lokalnih izbora u Srbiji na proljeće 2024. Opozicija bi trebalo da počne da rješava ono što su ključna pitanja u Beogradu, a to su saobraćajni i urbanistički haos, zagađenje vazduha i korupcija u vrhu Vesićeve vlasti. To su pitanja koja su van naših ideoloških razlika u opoziciji”.

Rekli ste da bi najbolje bilo da dođe do smjene vlasti u Beogradu. Кoliko je to sad realno?

Beograđani su na gradskim izborima već smijenili dosadašnju vlast SNS i SPS, koja je dobila podršku manje od polovine birača. Sada je na opoziciji da se dogovori o formiranju nove vladajuće većine u glavnom gradu.

Кakva je pozicija Dveri i vaše koalicije po tom pitanju? Rekli ste da biste sa opozicijom, a ako ne bude šanse da oni formiraju gradsku vlast, da li biste prihvatili saradnju sa SNS?

Opozicija, bez obzira koliko politički raznorodna, treba da napravi jasan sporazum o prelaznoj gradskoj vlasti u naredne dvije godine do opštih lokalnih izbora u Srbiji na proljeće 2024. i da počne da rješava ono što su ključna pitanja u Beogradu, a to su saobraćajni i urbanistički haos, zagađenje vazduha i korupcija u vrhu Vesićeve vlasti. To su pitanja koja su van naših ideoloških razlika u opoziciji i oko toga možemo i moramo da se dogovorimo na korist našeg glavnog grada i njegovih žitelja. To dugujemo Beograđanima koji su smijenili Vesićevu bahatu vlast.

Nedavno je održan sastanak opozicionih stranaka povodom situacije u Beogradu. Zašto vi niste prisustvovali? Hoćete ići na naredne sastanke?

U stalnom sam kontaktu sa svim liderima opozicije. Čekam da vidimo koji su konačni izborni rezultati, pa tek onda možemo početi razgovore o novoj vladajućoj većini, rekao je, između ostalo, Obradović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...