BIVŠI GRADONAČELNIK SARAJEVA ABDULAH SKAKA ČESTITAO DAN GRADA I POHVALIO BENJAMINU KARIĆ: "Bistrička stanica bila je mjesto susreta i to treba..."

- Za mene je jako važan projekt obnove i završetka otvaranja objekta na Vidikovcu. Na taj način ćemo, čitav projekt rekonstrukcije Trebevićke žičare završiti, odnosno, otvaranjem Vidikovca upotpuniti ćemo projekt - naglasio je Skaka.

  • Politika

  • 06. Apr. 2022  06. Apr. 2022

  • 0

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, je povodom 6. aprila - Dana grada Sarajeva, građanima uputio iskrene čestitke, te kazao da ga posebno raduje što je Bistrička stanica danas svečano otvorena.Zahvalio je gradonačelnci Sarajeva Benjamini Karić koja je okončala projekt rekonstrukcije i obnove Bistričke stanice, a koji je započeo on u vrijeme svog mandata.

Skaka kaže da nije u potpunosti zadovoljan s namjenom objekta, jer, kako je kazao, objekt treba da više govori i ukazuje na dugu željezničku tradiciju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te šta je on značio građanima Sarajeva.

-Bistrička stanica je bilo mjesto susreta i to treba i u budućnosti da bude - naglasio je Skaka u izjavi za Fenu, te izrazio uvjerenje da će svi zajedno u buduće raditi na tome kako bi objekt dobio konačnu, stvarnu, namjenu, onako kako je bila prvobitna ideja projekta.

Smatra da je mandat od četiri godine prekratak da bi se realizirali projekti., a prisjetio se da su i u vrijeme njegova mandata naslijedili neke projekte, koji su realizirani i okončani.

Među brojnim projektima koje treba realizirati, izdvojio je Upravnu zgradu Grada Sarajeva, koja, kako je pojasnio, treba da bude u zgradi Vječne vatre. Projekt je započet, a na sadašnjoj administraciji Gradske uprave je da bude okončan.

Time će Grad Sarajevo, smatra Skaka, dobiti trajni smještaj, odnosno, zgradu koja mu pripada.

- Za mene je jako važan projekt obnove i završetka otvaranja objekta na Vidikovcu. Na taj način ćemo, čitav projekt rekonstrukcije Trebevićke žičare završiti, odnosno, otvaranjem Vidikovca upotpuniti ćemo projekt - naglasio je Skaka.

Stoga vjeruje da će projekti koji su započeti u njegovom mandatu biti nastavljeni i realizirani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...