SLUČAJ "ZIJAD MUTAP I DRUGI": Svjedoči Meris Ćato, bivši tužilac koji je napustio Tužilaštvo KS usred sudskog procesa...

Tužilaštvo KS ovaj slučaj vodilo je kao saobraćajnu nesreću, zatim kao ubistvo po nepoznatom počiniocu, da bi ponovo promijenili kvalifikaciju krivičnog djela u saobraćajnu nesreću. 

  • Društvo

  • 07. Apr. 2022  07. Apr. 2022

  • 0

U Sudu BiH dana se nastavlja suđenje u slučaju Zijad Mutap i drugi, u kojem se sudi grupi optuženoj za organizirani kriminal s ciljem prikrivanja i fingiranja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži. Mladić je preminuo 15. februara 2016. godine.

Kao svjedoci Tužilaštva BiH danas će biti saslušana dva vještaka iz MUP-a KS, te bivši tužilac Tužilaštva KS Meris Ćato.

Ćato je bio postupajući tužilac u slučaju Dženan Memić i na licu mjesta je rukovodio uviđajem u noći 8. februara 2016. godine.

Meris Ćato je napustio Tužilaštvo KS u aprilu 2018. godine te je prešao u advokate. 

Ćato je podnio ostavku na mjesto tužioca KTS usred slučaja koji je vodio zajedno sa još osam tužilaca uključujući i glavnu tužiteljicu Tužilaštva KS Dalidu Burzić. 

Tužilaštvo KS ovaj slučaj vodilo je kao saobraćajnu nesreću, zatim kao ubistvo po nepoznatom počiniocu, da bi ponovo promijenili kvalifikaciju krivičnog djela u saobraćajnu nesreću. 

Meris Ćato je jedan od tužilaca koji je prijavljen u krivičnoj prijavi koju je Muriz Memić, otac mladića Dženana Memića podnio 5. oktobra 2018. godine Tužilaštvu BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...