IVANA MARIĆ U NEVJERICI: "Bh. političari su obesmislili i obezvrijedili sve, čak i naciju i religiju, na kojima grade kompletnu političku karijeru…"

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon prijedloga HDZ-a BiH.

  • Mini market

  • 08. Apr. 2022  08. Apr. 2022

  • 2

Komentar na HDZ-ov prijedlog da se u lične dokumente unese i nacionala pripadnost građana komentirala je politička analitičarka Ivana Marić.

„Bilo bi korisnije da u lične karte upisujemo ko za koga glasa, pa da se odmah vidi čija majka crnu vunu prede. A ne ovako, svi kao glasaju za 'reformiste', a nacionalisti uvijek pobijede“, poručila je sarkastično Ivana Marić, te dodala:

„Posebno me je stid da su nas doveli u situaciju da razmatramo diskriminatorni prijedlog zakona po kojem bi se nacionalna pripadnost unosila i u ličnu kartu. Bh. političari su obesmislili i obezvrijedili sve, čak i naciju i religiju, na kojima grade kompletnu političku karijeru“, poručula je.

„Kada se sjetimo političara koji naciju mijenjaju po potrebi i to ne jednom, već nekoliko puta, onda prijedlog HDZ-a i ne djeluje potpuno suludo. Ovakav prijedlog je upravo po mjeri političkih beskičmenjaka, koji će uraditi sve za funkciju. Kakvi političari, takvi i zakoni.

Sljedeći prijedlog bi mogao biti da svako na ruci nosi traku u boji svoje nacije, kako bismo se i na ulici razaznavali i kako se ne bismo greškom miješali, jer njima odgovara da se svako drži svog nacionalnog tora“, poručila je Ivana Marić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...