Vijesti
OGLASIO SE NAČELNIK DAUTOVIĆ NAKON INCIDENATA: "Nećemo dozvoliti da nam se unosi nemir sa strane"
Prije 6h0
Naš današnji obrok nastaje za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
08. Apr. 2022 08. Apr. 2022
0
SASTOJCI
500 g tamne čokolade
4 jaja
150 g šećera
250 ml slatkog vrhnja
40 g mliječne čokolade
kakao u prahu
PRIPREMA
U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće tamne čokolade, malo slatkog vrhnja i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka.
U zasebnoj zdjeli pomiješamo žumanjke i šećer, koje miješamo ručnim mikserom sve dok ne dobijemo bijelu kremastu smjesu.
Zatim pomiješamo smjesu od čokolade i vrhnja sa smjesom od jaja i šećera.
Bjelanjke u zasebnoj zdjeli istučemo u čvrsti snijeg, pa i njega lopaticom lagano pomiješamo sa čokoladnom smjesom.
Preostalo slatko vrhnje istučemo kremasto (ne previše tvrdo), te njime namažemo posudice u koje zatim prelijevamo čokoladnu smjesu.
Posudice stavimo u hladnjak na oko tri sata, da se smjesa dobro ohladi.
Petnaest minuta prije posluživanja posudice izvadimo iz hladnjaka, svaku umočimo na nekoliko sekundi u vruću vodu da smjesa otpusti od stjenke, preokrenemo je na tanjirić, bogato posipamo kakaom u prahu i ukrasimo naribanom mliječnom čokoladom.
Prijatno!
Vijesti
OGLASIO SE NAČELNIK DAUTOVIĆ NAKON INCIDENATA: "Nećemo dozvoliti da nam se unosi nemir sa strane"
Prije 6h0
Mini market
NAKON BURNIH REKACIJA JAVNOSTI: Oglasili se iz SDP-a i SDA o intoniranju himne Republike Hrvatske u Kiseljaku
Prije 6h0
Mini market
SDA CENTAR O NEDAVNOM IZBORU RUKOVODSTVA GRADA SARAJEVA I GV: "Trojka urušava multietičnost Sarajeva i šalje pogrešnu sliku..."
Prije 6h0
Društvo
RADOST U BH. GRADU: Obnovljen još jedan simbol grada, plivanje će opet da živi
Prije 7h0
Gastro
TURISTI VOLE OVO BALKANSKO JELO, A ČOVJEK KOJI JE KUHAO ZA TITA GA IZVRIJEĐAO: "Cijeli Jadran smrdi po TOME!"
17. Jul. 20250
Gastro
SAMO PRIPAZITE NA BRAŠNO: Spremite za čas polpete od tikvice i poslužite ih uz laganu salatu sa grčkim jogurtom...
17. Jul. 20250
Gastro
BOLJE NEGO IZ PEKARE: Napravite slasne buhtle prema našem receptu i oduševite ukućane...
17. Jul. 20250
Gastro
KONAČNO PETAK: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
18. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.