PROMJENE SU OGROMNE: Britanski obavještajci objavili nove karte ruskih napada na Ukrajinu...

Sve ostalo, smatraju Britanci, oslobodile su ukrajinske snage i praktički došle do granice Ukrajine i Bjelorusije.

  • Svijet

  • 08. Apr. 2022  08. Apr. 2022

  • 1

Jučer je britansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo novu kartu ruskih napada u Ukrajini. Vidljiva je velika promjena. Prema britanskim obavještajcima, praktički cijeli sjever Ukrajine je oslobođen, a ruskih snaga tamo praktički više ni nema.

Prema Britancima, borbe na sjeveru vode se još na krajnjem sjeveroistoku, istočno od grada Konotopa, na području grada Sumija i sjeverno od njega. Sve ostalo, smatraju Britanci, oslobodile su ukrajinske snage i praktički došle do granice Ukrajine i Bjelorusije.

Ovako izgleda sjever Ukrajine na karti od četvrtka

alt

U nedjelju Britanci su ažurirali kartu

Ispod je usporedba stanja u ponedjeljak i onog u nedjelju. U ponedjeljak su Britanci prvi put na karti označili da su Ukrajinci oslobodili velike teritorije, još u nedjelju ta područja su bila označena kao da su pod ruskom kontrolom ili se na njima vodi borba.

Valja dodati da na terenu nije do ove promjene došlo u jedan dan, već su sad Britanci odlučili detaljno ažurirati kartu i time su potvrdili da smatraju da su ta područja pod kontrolom Ukrajine.

Stanje na terenu u ponedjeljak:

alt

Stanje u nedjelju

alt  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...