"24 SATA PRED NAMA SU KLJUČNA": Oglasio se doktor Rasima Ljajića, otkrio šta je glavni problem u oporavku i na šta SVI LJEKARI MOTRE

"Za 24 sata ponovit ćemo skener-dijagnostiku da bismo vidjeli da li ima neke dinamike", kaže Perišić.

  • Hronika

  • 10. Apr. 2022  10. Apr. 2022

  • 2

Direktor UKC-a Niš prof. dr Zoran Perišić iznio je najnovije informacije o stanju Rasima Ljajića, koji je jutros povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći nedaleko od Ražnja, u kojoj je poginuo Branko Gogić, direktor JP Emisione tehnike.

"Dva puta sam bio kod gospodina Ljajića u sobi, stabilno je, pričali smo malo. Ima povrede grudnog koša, odnosno prijelome rebara i ima hematome po glavi. Intenzivno ga pratimo, nema potrebe za hirurškom intervencijom. Plućna maramica je u redu, ali i to sada posebno pratimo jer kod pacijenata s takvim povredama može i s njom da nastane problem", kaže prof. Perišić, koji ne želi da otkriva detalje razgovora s Ljajićem.

Prof. Perišić ponavlja da je najvažnije da Ljajić nije životno ugrožen.

"Za 24 sata ponovit ćemo skener-dijagnostiku da bismo vidjeli da li ima neke dinamike, ponekad postepeno može da se razvije nešto poput unutrašnjih krvarenja, da ne bude iznenađenja", navodi prof. Perišić.

Prof. Perišić dodaje i da je tijelo nastradalog Gogića u kapeli UKC-a Niš, te da se očekuje da bude urađena obdukcija po nalogu tužioca, prenosi Srbija Danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...