INSPEKTORI U AKCIJI: Benzinske pumpe u Republici Srpskoj kažnjene sa milion maraka...

"Propisane kazne su visoke, a svaki prekršaj će biti strogo sankcionisan", naveli su iz Inspektorata.

  • Hronika

  • 11. Apr. 2022  11. Apr. 2022

  • 0

U bh. entitetu Republika Srpska je u toku marta izvršeno 129 kontrola benzinskih pumpi, a propusti su utvrđeni u 71 slučaju, pa su izdati prekršajni nalozi u vrijednosti 1.037.200 KM, rekli su u entitetskom Inspektoratu.

Predmet kontrole bilo je poštovanje Uredbe o ograničavanju marže prilikom formiranja cijena tečnih naftnih derivata, prema kojoj se propisuje maksimalna veleprodajna marža na 0,06 KM po litru, a maksimalna maloprodajna 0,25 KM po litru.

"Propisane kazne su visoke, a svaki prekršaj će biti strogo sankcionisan", naveli su iz Inspektorata.

Tržišni inspektori su, pored pumpi, kontrolisali i markete i tržne centre gdje je ustanovljeno 4.239 KM nezakonito stečene dobiti, potvrđeno je Nezavisnim novinama iz Inspektorata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...