ŠOK I NEVJERICA: Vahid Halilhodžić pred otkazom na klupi Maroka, poznata i imena nasljednika...

Maroko će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

  • Sport

  • 11. Apr. 2022  11. Apr. 2022

  • 3

Vahid Halilhodžić je domaćom pobjedom Maroka nad DR Kongom (4:1) u uzvratu doigravanja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo izborio put u Katar. Trijumfom u Casablanci 69-godišnji bh. trener napravio je nešto jedinstveno u svijetu fudbala - jedini se plasirao na svjetska prvenstva s čak četiri reprezentacije.

Međutim, lako je moguće da Halilhodžić neće voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu. Halilhodžiću marokanska javnost zamjera što je iz reprezentacije otjerao najveće zvijezde - Hakima Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha i Noussaira Mazraouija. Navijači traže njihov povratak.

Nedavno je predsjednik Fudbalskog saveza Maroka Fouzi Lekjaa dao znakovitu izjavu. Rekao je da Halilhodžić ima podršku Saveza, ali je naglasio da niko nije nezamjenjiv i dodao da će napraviti sve kako bi najbolji igrači Maroka nastupili na turniru.

Sada Footmercato javlja da je Vaha blizu odlaska te da bi mu mogao presuditi jedan sastanak ove sedmice. Na njemu će Lekjaa razgovarati sa Ziyechom i Mazrouijem da se vrate u reprezentaciju. Ako ostanu pri stavu da ne žele igrati za Halilhodžića, on će dobiti otkaz, tvrdi Footmercato.

Navodno, Fudbalski savez Maroka već ima popis potencijalnih kandidata za Halilhodžićevog nasljednika. Na popisu su Claude Puel, Rudi Garcia i Laurent Blanc. Podsjetimo, Maroko će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...