VAHA O KATASTROFI ZMAJEVA: “Situacija u bh. fudbalu je dno dna, nama lekciju očitava jedan Luksemburg”

O situaciji u bh. fudbalu govorio je legendarni Vahid Halilhodžić te istakao kako se mora napraviti analiza svega što je uticalo na katastrofalan niz rezultata.

  • Sport

  • 20. Nov. 2023  

  • 5

Fudbalska reprezentacija BiH nije uspjela kroz kvalifikacije izboriti plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Zmajevi su odigrali katastrofalan ciklus, jedan od najgorih u historiji, i na kraju zauzeli peto mjesto u grupi sa samo devet osvojenih bodova od kojih je šest osvojeno u duelima protiv Lihtenštajna.

BiH je sinoć poražena od Slovačke u posljednjem kolu kvalifikacija u sumornoj atmosferu u Zenici te tako na neslavan način završila ovaj ciklus. Priliku za plasman na EURO Zmajevi će imati u martu kada je na rasporedu baraž.

O situaciji u bh. fudbalu govorio je legendarni Vahid Halilhodžić te istakao kako se mora napraviti analiza svega što je uticalo na katastrofalan niz rezultata.

“Nisam bio u mogućnosti gledati utakmicu BiH i Slovačke, ali sukus svega je jasan – novi poraz. Situacija u bosanskohercegovačkom nogometu je dno dna. Pod hitno se mora nešto napraviti s nogometom u Bosni i Hercegovini, s nacionalnim nogometnim savezom koji (ne)vodi sve to. Tu se mora napraviti jedna opširna analiza svega toga – zbog čega je došlo do takvih katastrofalnih rezultata. Pa, jeste li vi svjesni da nama u nogometu lekciju očitava jedan Luksemburg?! To je jedna zabrinjavajuća situacija, ljudi su ogorčeni na sve to, ali ne želim nadolijevati ulje na vatru”, rekao je Vaha za Net.hr i dodao:

“Zvali su me, znao sam da će do svega ovog doći. Prema tome, treba jedna dublja analiza – zbog čega se sve to dogodilo? Dublja analiza je nužna da se jednog dana nogomet u BiH pokrene, jer zemlja ima talenta, ima i igrača koji igraju u poznatim klubovima. Bosna i Hercegovina mora puno bolje. Kao građanina Bosne i Hercegovine normalno da sam razočaran kao i mnogi navijači, ali sve promatram sa strane.”

Halilhodžić je govorio i o uspjehu reprezentacije Srbije koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

“Srpska nogometna reprezentacija, u svakom slučaju, izgleda bolje nego ona Bosne i Hercegovine… Ali, to i nije tako teško… Svi su bolji u ovom trenutku od moje Bosne i Hercegovine – i Slovenija i Makedonija, o Hrvatskoj neću ni pričati… Sve te reprezentacije su bolje moje BiH. Takva je stvarnost s reprezentativnim nogometom Bosne i Hercegovine.”

Cijeli intervju sa Vahom pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...