ŠTA ĆE BITI S LUKOM MODRIĆEM: Pristao je na sve, ali to Realu nije bilo dovoljno...

Ugovor s Realom mu završava za samo dva i pol mjeseca, a još nema dogovora o produženju.

  • Sport

  • 12. Apr. 2022  12. Apr. 2022

  • 0

Gianluca di Marzio, jedan od najpouzdanijih izvora s tržišta fudbalera, otkriva da pregovori između Luke Modrića i Reala oko produženja ugovora ne idu glatko kao što se misli. Zapelo je oko novca.

"Oni u klubu koji žele da Modrić ostane postaju nestrpljivi, jer ugovor s Realom mu završava za samo dva i pol mjeseca, a još nema dogovora o produženju", piše on.

"I Real i Modrić žele nastavak saradnje, ali problem je razlika u plaći, odnosno između onog što Modrić traži i onoga što mu je Real voljan ponuditi. Modrić i njegovi agenti žele da se plaća hrvatskoj legendi Reala vrati na iznos koji je bio prije smanjenja zbog korona-krize. Modrić je, naime, do proljeća 2020. i velikog rezanja troškova zbog ogromnih gubitaka prouzrokovanih lockdownom i neigranjem zarađivao 12 miliona eura godišnje. Tada je pristao na smanjenje od 10 posto.

Saznajemo kako Modrić toliko želi ostati u Realu da bi pristao čak i da nastavi primati smanjenu plaću. Međutim, Real mu je namjerava još smanjiti i to kako bi mogao pokriti plaću Kyliana Mbappea. On na ljeto dolazi bez odštete, ali će postati i najplaćeniji igrač Reala", piše Di Marzio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...