U IŠČEKIVANJU NOVIH SANKCIJA: Nezavisni blok pozdravio Schmidtovu odluku, "intervencionizam" ohrabruje

"Sankcije i intervencionizam međunarodne zajednice su ohrabrenje za sve građane Bosne i Hercegovine koji žele da se zaustavi razaranje države", poručuju, između ostalog, iz Nezavisnog bloka.

  • Politika

  • 12. Apr. 2022  12. Apr. 2022

  • 0

Nezavisni blok pozdravlja odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je poništio jednostrano antiustavno djelovanje vlasti u entitetu Republika Srpska po pitanju državne imovine. Visoki predstavnik treba poništiti i sve druge anitdejtonske i antiustavne akcije vlasti entiteta, te također nastaviti pojedinačno sankcionisati sve one koji ruše suverenitet države Bosne i Hercegovine. Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je jedina nadležna da donosi odluke o državnoj imovini i njenom raspolaganju.

"Sankcije i intervencionizam međunarodne zajednice su ohrabrenje za sve građane Bosne i Hercegovine koji žele da se zaustavi razaranje države. Uskoro očekujemo da se sankcijama SAD-a i UK-a pridruže Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge članice EU-a. Jasno da je agresija na Ukrajinu, pokrenula demokratski svijet i da je Dodik upao u vlastitu zamku podržavajući Putina. Draganu Čoviću jasno su također poslane poruke da blokada implementacije izbora i izbornih rezultata znači antidejtosko djelovanje, a to vodi u izolaciju i sankcije, dok su sankcije za korupciju Asimu Sarajliću poruka Bakiru Izetbegoviću i halki oko njega. Građani trebaju biti ohrabreni i trebaju ih odbaciti u oktobru. Mi u NB-u vjerujemo da ćemo biti dio promjena i nove Bosne i Hercegovine", izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...