"SB" NA MJESTU NESREĆE KOD SARAJEVA: Jedna osoba poginula, osmero djece povrijeđeno (FOTO)

Do nesreće je došlo u 15:05, kod hotela Exclusive, a u njoj su učestvovali automobil Passat i autobus Centrotransa koji je prevozio djecu iz škole.

  • Hronika

  • 14. Apr. 2022  14. Apr. 2022

  • 0

U Rajlovcu je danas, u Ulici Safeta Zajke došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a osmero djece je hospitalizovano radi utvrđivanja povreda, piše Klix.

Do nesreće je došlo u 15:05, kod hotela Exclusive, a u njoj su učestvovali automobil Passat i autobus Centrotransa koji je prevozio djecu iz škole.

Na licu mjesta je stradao vozač Passata, a kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, osmero djece je odvezeno na Klinički univerzitetski centar u Sarajevu kako bi se utvrdio stepen povreda. Djeca su se sama javila na pregled, odnosno požalila na povrede. Informacije o povredama trenutno nemaju u policiji, međutim trebalo bi da je riječ o lakšim povredama.

Autobus je usljed udara sletio sa ceste u travu, a automobil poginulog je uništen te je bilo potrebno da vatrogasci sjeku vozilo.

Na mjesto događaja su, osim vatrogasaca, izašli i policijski službenici Uprave policije MUP-a KS koji vrše uviđaj te ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS čiji ljekar je konstatovao smrt vozača putničkog vozila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...