VOJIN MIJATOVIĆ IZ PRIJEDORA: "Lični mandati neće srušiti Pokret za državu, istina će da boli"

Ponovio je da se ideološke razlike u RS moraju ostaviti po strani. Kao dobar primjer je naveo ono što rade on i Edin Ramić kao predstavnici dvije najveće i najodgovornije stranke za proces promjena u RS.

  • Politika

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 1

Obraćajući se u Prijedoru na radnom sastanku Pokreta za državu potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović je najavio da će javno prozvati sve one koji lične mandate stavljaju ispred budućnosti BiH.

"Ima ih u svim strankama, u mom SDP-u, u SDA, DF-u, Platformi za progres i drugima koji danas jesu, ili nisu tu. Pokret za državu neće biti mjesto gdje će pojedinci gledati ličnu korist, tražiti prilike za novu pljačku. Mi jednostavno nismo ti i ako ne uspijemo moje dijete neće živjeti u BiH, a treba da odu i druga djeca jer neće biti budućnosti", rekao je Mijatović.

Ponovio je da se ideološke razlike u RS moraju ostaviti po strani. Kao dobar primjer je naveo ono što rade on i Edin Ramić kao predstavnici dvije najveće i najodgovornije stranke za proces promjena u RS.

"U prošloj kampanji između nas je palo puno teških riječi. Zreli smo ljudi, to smo ostavili iza sebe jer bez jedinstva u RS svih onih kojima je stalo do BiH mogli bismo ostati bez države. Čim smo se ujedinili upalile su se crvene lampice u svim strankama jer pojedinci samo žele nove mandate a da ne rade ništa. Istinom ću se obračunati s njima, brutalno ću u javnosti govoriti o njihovim namjerama. Ja sam ponosni Srbin iz Banja Luke koji je za ideju jedinstvene BiH uradio više nego 80 posto političara iz Sarajeva i RS-a. Neću nikome dozvoliti da opet zavadi mene i Edina, Jusufa, Acu, Mirsada ubjeđujući nas da ne možemo zajedno. Moramo, jer samo tako BiH može opstati", rekao je Mijatović.

Izbori u oktobru su prema njegovom mišljenju kraj. Ili će Pokret za državu uspjeti, ili će se kupiti koferi. U tom pravcu pozvao je sve okupljene oko ove ideje da daju maksimalan doprinos za registraciju birača, posebno u dijaspori. Pokret za državu nema alternativu, mora postati dio vlasti kako bi vjetar promjena zapuhao snažnije, navodi nap.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...