MORAL I PSIHIČKO STANJE OKUPATORA JE NA NISKOM NIVOU: Moskva kreće u novi propagandni rat

Prema posljednjim podacima, odnos snaga ide u rusku korist. Naime, pet ih je puta više u odnosu na ukrajinske vojnike.

  • Svijet

  • 17. Apr. 2022  17. Apr. 2022

  • 1

Ruska vojska pojačava napade na istoku zemlje, regija Donbas meta je ruskih aviona i teške artiljerije. Mariupolj, grad heroj - mjesto u kojem se odlučuje koliko će ruska agresija biti uspješna. Moskva kreće u novi propagandni rat.

"Moral i psihičko stanje okupatora na niskom su nivou. Rusi borci svakodnevno se žale da nema dovoljno vojnika koji bi ih trebali zamijeniti, žale se na opremu koja se neprestano kvari te na lošu kvalitetu hrane i goriva", odgovorio je glasnogovornik glavnog štaba ukrajinske vojske Oleksandr Šputun.

Prema posljednjim podacima, odnos snaga ide u rusku korist. Naime, pet ih je puta više u odnosu na ukrajinske vojnike. Pa zato ne iznenađuje što mnogo Ukrajinaca ostavlja svoje porodice i kreće prema istoku zemlje.

"U ovom nametnutom ratu mi ćemo pobijediti, i to je svima jasno. Ne zbog oružja, nego zbog naše snage, našeg inata i naše volje. Borimo se za svoju zemlju, branimo porodice. Mi nismo vojnici, mi postajemo heroji koji brane zemlju od nasilnika", riječi su Zahara, ukrajinskog dobrovoljca.

I dok traju borbe, diplomatija potiho pokušava dovesti obje strane za zeleni stol. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan opet vrlo aktivan, pokušava ponoviti onaj prvi uspješni susret iz Istanbula. No poruka iz Kijeva ovaj put i nije onakva kakvu je očekivao.

Abramovič otputovao u Kijev

"Onog trenutka kada se završe borbe, kada će rat biti gotov, to će biti vrijeme za diplomatiju. Ne razumijem, ruska strana želi rješavati probleme preko diplomatskih kanala, a istodobno vodi agresivni osvajački rat. Pa to rade samo zato da bi osvojili više teritorija. Dok se vodi rat, nema mjesta za diplomatiju - ne vidim nijedan dobar razlog za neki novi susret", poručio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Međutim ruska strana, čini se, ovaj je put mnogo više zainteresirana za nove diplomatske susrete pa je, prema posljednjim informacijama, neslužbeni ruski delegat - vlasnik Chelseaja, milijarder Roman Abramovič otputovao u Kijev kako bi pokušao obnoviti rusko-ukrajinski dijalog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...