DMITRIJ MEDVEDEV: "Bankrot Rusije dovest će do bankrota Zapada"

Medvedev izjavio da bi bankrot Rusije mogao izazvati velike probleme u Evropi.

  • Vijesti

  • 17. Apr. 2022  17. Apr. 2022

  • 4

Medvedev izjavio da bi bankrot Rusije mogao izazvati velike probleme u Evropi.

"Bankrot Rusije mogao bi da izazove hiperinflaciju i bankrot Evrope", izjavio je zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev povodom tvrdnje predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen da je "bankrot Rusije samo pitanje vremena".

"Bankrot Rusije mogao bi da izazove bankrot Evrope, kako moralni, tako i materijalni", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, dodajući da finansijski sistem EU nije toliko stabilan i da građani gube povjerenje, prenose Nezavisne.

Štaviše, smatra Medvedev, vlasti u EU treba da očekuju "veliku zahvalnost Evropljana zbog hiperinflacije za koju ne može da se okrivi Rusija, za nestašicu osnovnih prehrambenih namirnica u prodavnicama i priliv izbjeglica koji će izazvati talas nasilnog kriminala".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...