TUŽNA VIJEST IZ SARAJEVA: Preminuo je umjetnik Zlatko Mikulić

Narodno pozorište Sarajevo je na svojim društvenim mrežama, dirljivom porukom, poslalo poslijednji pozdrav svom dugogodišnjem kolegi.

  • Kultura

  • 18. Apr. 2022  18. Apr. 2022

  • 0

Brojne kolege i prijatelji na društvenim mrežama opraštaju se od baletnog umjetnika Zlatka Mikulića. Narodno pozorište Sarajevo je na svojim društvenim mrežama, dirljivom porukom, poslalo poslijednji pozdrav svom dugogodišnjem kolegi.

“Tužna i bolna vijest iz zemlje izlazećeg sunca. Utihnulo je srce našeg dragog kolege, baletnog umjetnika i plemenitog, jedinstvenog čovjeka, Zlatka Mikulić. Čitavih četvrt vijeka, jedan od onih koji su gradili i činili Sarajevski balet institucijom i ansamblom poznatim i hvaljenim u desetinama zemalja Evrope, Afrike i Azije”, napisali su iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

“Njegov posebni dar, scensko znanje i umijeće zaokruženi su pedagoškim radom na školovanju i stvaranju novih baletnih snaga Narodnog pozorišta Sarajevo. Plemenit i širok kakav je bio sa nama, jednako drag i svijetao ostaje u našem sjećanju, pričama i uspomenama”, stoji u njihovoj poruci.

Kolektiv Narodnog pozorišta Sarajevo izrazio je svoje najdublje saučešće porodici, kolegama i prijateljima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...