CENZURA NA PUTINOV NAČIN: Rusi zbog tri riječi prekinuli prijenos Bayernove utakmice u 30. minuti

Gledatelji u Rusiji bili su uskraćeni za prijenos cijele utakmice Bundeslige.

  • Šareni svijet

  • 19. Apr. 2022  19. Apr. 2022

  • 0

Fudbaleri Bayerna u nedjelju su pobijedili Arminiju u Bielefeldu 3:0 i došli nadomak naslova prvaka nakon 30. kola Bundeslige. U desetoj minuti gost je poveo autogolom Laursena, da bi u sedmoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Gnabry zabio za 2:0. Treći gol za njemačkog prvaka zabio je Musiala u 85. minuti.

Taj je duel prenosio MatchTV, koji je zadužen za prijenose bundesligaških utakmica u Rusiji. Međutim, zbog poruke "Stop War, Putin" na reklami taj prijenos je prekinut nakon pola sata pa su fudbalski fanovi iz Rusije vidjeli samo jedan pogodak s utakmice.

To nije prvi put da Rusi prekidaju prijenose Bundeslige. Ranije su odustali od prijenosa Borussije Dortmund i Leipziga zbog poruka mira. Rusi nastoje cenzurirati i sakriti poruke poput "Stop invasion", a kada im to ne uspije, onda prekinu prijenos kao u ovom slučaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...