LUDNICA U NJEMAČKOJ: Velikan teško poražen, Stuttgart ostaje u Bundeslugi, pogledajte golove…

Silas je posljednji pogodak postigao u sedmoj minuti sudačke nadoknade.

  • Sport

  • 06. Jun. 2023  

  • 0

Nogometaši Stuttgarta osigurali su svoje mjesto u Bundesligi u sljedećoj sezoni nakon što su u drugoj utakmici doigravanja u gostima pobijedili domaći Hamburg sa 3-1. U prvoj utakmici u četvrtak Stuttgart je na svom terenu slavio sa 3-0.

Stuttgart je sezonu završio na 16. mjestu, dok je Hamburg bio treći u drugoj ligi.

Povela je domaća ekipa i to vrlo rano pogotkom Sonnyja Kittela u šestoj minuti susreta. Stuttgartt dolazi do izjednačenja u 48. minuti, a strijelac je Enzo Millot. On je dao i drugi gol za Stuttgart u 64. minuti. Silas je posljednji pogodak postigao u sedmoj minuti sudačke nadoknade.

Od ponovnog uvođenja play-offa 2009. između trećeplasiranog u drugoj ligi i 16. u Bundesligi, samo su se tri kluba iz niže razine uspjela vratiti: Nürnberg 2009., Fortuna Düsseldorf 2012. i Union Berlin 2019., a ukupno 25 doigravanja za ulazak/ostanak, 19 puta se 'okrenulo' u korist bundesligaškog kluba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...