ŠTA SE SPREMA U MOSTARU: Razgovori desničara o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti "Herceg-Bosne"...

Bi li uspostava hrvatske federalne jedinice bila konačno rješenje hrvatskoga pitanja u BiH ili ne, jedna je od tema skupa u Mostaru.

  • Mini market

  • 19. Apr. 2022  19. Apr. 2022

  • 4

“Desničari u pubu” je naziv, kako se tvrdi, “neformalnog druženja” u jednom od mostarskih kafića 21.4, gdje će se, u kako se navodi“, opuštenoj atmosferi raspravljati “o aktuelnim društveno-političkim temama iz desnoga gledišta”.

Kako stoji na Facebook profilu grupe “Desničari u pubu u Mostaru”, rasprave će biti “moderirane, a teme će se unaprijed birati i najavljivati, s time da će svaki sudionik imati mogućnost predložiti temu budućih rasprava”.

Tema prvoga susreta “Desničara u pubu u Mostaru bit će – “prošlost, sadašnjost i budućnost Herceg-Bosne”!

Kao “pitanja za razmišljanje” navedene su ove teme: Može li eventualna promjena Izbornoga zakona BiH riješiti glavne probleme s kojima se suočavaju Hrvati u BiH? Kakve su mogućnosti za uspostavu hrvatske federalne jedinice u sljedećem razdoblju? Bi li uspostava hrvatske federalne jedinice bila konačno rješenje hrvatskoga pitanja u BiH ili ne? Kakve bi to moglo imati posljedice po političku scenu među Hrvatima, a kako bi se odrazilo na bošnjačku politiku? Što bi to sve značilo po hrvatsko-bošnjačke odnose?

alt

Uz konstataciju kako se BiH “nalazi se trenutno u najozbiljnijoj političkoj krizi od 1990-ih”, navodi se da “nemogućnost dogovora s bošnjačkim političkim strankama oko zajedničkih načela na kojima bi funkcionirala cjelovita BiH ponovno otvara pitanje stvaranja Herceg-Bosne kao zasebne hrvatske federalne jedinice u BiH, kao i nacionalnoga samoodređenja Hrvata u BiH”.

Ovakva “događanja” se odvijaju “redovito od početka 2018. godine u Hrvatskoj, osim za vrijeme pandemijskih zatvaranja. Osim u Zagrebu, “Desničari u pubu” održavaju se u Rijeci i Splitu, a dva puta su održani u Karlovcu te jednom u Varaždinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...