OBOREN JOŠ JEDAN GINISOV REKORD: Brazilac 84 godine radio u istoj kompaniji

Brazilski mediji pišu da je Ortman prvo radio na proizvodnoj liniji u “RenauxView”, kompaniji za tkanine, prije nego što je prešao u administraciju i postao direktor prodaje.

  • Šareni svijet

  • 22. Apr. 2022  22. Apr. 2022

  • 0

Stogodišnji Brazilac iz južnog grada Bruske ušao je u Ginisovu knjigu rekorda, jer je 84 godine radio za istu kompaniju.

Uprkos svom izuzetnom postignuću, Valter Ortman onima koji traže dugotrajan i ispunjen posao daje uobičajeni savjet: radite ono što volite i klonite se brze hrane.

„Morate da volite da radite. Ja sam se zaposlio pun volje i borbenog duha“, rekao je stogodišnjak.

„Ne možete da radite bilo kakav posao da biste mogli da kažete da ste zaposleni. To ne funkcioniše. Nećete izdržati“, dodao je.

Brazilski mediji pišu da je Ortman prvo radio na proizvodnoj liniji u “RenauxView”, kompaniji za tkanine, prije nego što je prešao u administraciju i postao direktor prodaje.

Da bi ostao u formi, Ortman se svaki dan razgibava i vodi računa o ishrani.

„Zaista izbjegavam so i šećer“, rekao je.

„Izbjegavam stvari koje loše utiču na probavu. Koka-kola i druga gazirana pića. Konzumiram samo ono što je dobro za mene. To pomaže tijelu da ostane snažno zauvijek”, rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...