OPTUŽENI FOČACI: U šteku krili 139 kilograma droge

Terete ih da su 10. novembra prošle godine kao grupa i u dogovoru radi prodaje nabavljali marihuanu, najvjerovatnije, na području Trebinja od njima poznatih osoba.

  • Hronika

  • 23. Apr. 2022  23. Apr. 2022

  • 1

Fočaci Nemanja Pavlović (29), Danko Krnojelac (41), Nedeljko Vuković (35) i Blagoje Krnojelac (36) optuženi su za šverc droge, a policija im je u automobilu kojim je upravljao Pavlović u šteku na podu i u prtljažniku pronašla 130 paketa u kojima je bilo 139 kilograma droge.

Protiv njih je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo optužnicu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Terete ih da su 10. novembra prošle godine kao grupa i u dogovoru radi prodaje nabavljali marihuanu, najvjerovatnije, na području Trebinja od njima poznatih osoba.

Istog dana su u jutarnjim satima iz Foče otišli u Trebinje vozilom koje koristi Pavlović, gdje su preuzeli Mercedes, vlasništvo N. T. iz Trebinja. Na skrivenom mjestu u vozilu skladištili su veću količinu marihuane, a potom došli u mjesto Miljevina, gdje im se pridružio G. G. s Merecedesom i uputili se u pravcu Istočnog Sarajeva”, navodi se u optužnici.
Kako se dodaje, dolaskom u mjesto Krupac, općina Istočna Ilidža, policija je zaustavila teretno vozilo Merecedes, a upravljao je prvoosumnjičeni Pavlović.

U pretresu vozila, u namjenski napravljenom skrivenom prostoru u podu i prtljažniku vozila, koji se sastoji iz dva fizički odvojena dijela, pronađeno je i privremeno oduzeto 130 paketa, obmotanih providnom folijom, sa sadržajem zeljaste materije u kojoj je utvrđeno prisustvo psihoaktivne supstance tetrahidrokanabinol koji je sastojak biljke konoplje vrste Canabis sativa L ukupne mase 139,22 kg”, navodi se u saopćenju.
Prema ranijim informacijama iz istrage, ulična vrijedost zaplijenjene droge procijenjena je na milion KM, prenose Nezavisne.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...