MACRON SE OBRATIO JAVNOSTI NAKON POBJEDE: "Sljedeće godine neće biti lake, ali će biti historijske"

“Znam da mnogi danas nisu glasali za mene da podrže moje ideje nego da zaustave krajnju desnicu. Zahvaljujem im”, rekao je Macron.

  • Svijet

  • 24. Apr. 2022  24. Apr. 2022

  • 0

Emmanuel Macron obraća se građanima nakon pobjede u Drugom krugu predsjedničkih izbora u Francuskoj.

Hvala vam! Nakon pet godina u kojima su se izmjenjivala sretna i teška vremena, također i u kojima je došlo do iznimne krize, na današnji dan većina nas je izabrala vjerovati mi i dati mi u ruke novi mandat da predsjedam našom republikom idućih pet godina”, rekao je na početku Macron.

Nisam više kandidat jednog tabora, nego sam predsjednik svih. Znam da su mnogi Francuzi glasali za mene kako bi blokirali krajnju desnicu. Želim im zahvaliti i reći da me njihov glas obavezuje. Znam šta vam dugujem. Želim osigurati konkretne projekte za sve i želim da Francuska postane velika ekološka nacija”, dodao je.

Znam da mnogi danas nisu glasali za mene da podrže moje ideje nego da zaustave krajnju desnicu. Zahvaljujem im”, rekao je Macron.

Potom je i svoje pristaše zamolio da ne zvižde Marine Le Pen.

Rat u Ukrajini je podsjetnik da prolazimo kroz tragična vremena u kojima se Francusku mora čuti. Zemlja je puna podjela i sumnji”, nastavio je Macron.

“Sljedeće godine neće biti lake, ali će biti historijske”, rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...