RESTRIKTIVNE ANTICOVID MJERE U ŠANGAJU: Zgrade ograđene žicom, stanovnici prave zalihe hrane

Vlasti u Šangaju su se suočile sa nezadovoljstvom građana zbog strogih antiepidemijskih mjera kojima je uvedena zabrana kretanja za milione ljudi.

  • Svijet

  • 25. Apr. 2022  25. Apr. 2022

  • 0

Nakon što su kineske vlasti objelodanile da će u malim gradskim zonama Šangaja sprovoditi "ciljano sprovođenje" strogih restriktivnih mjera, milioni stanovnika tog grada ušli su u četvrtu nedjelju blokade sa žičanim ogradama ispred svojih kuća i ulaza.

Strahujući od sličnog striktnog zatvaranja nakon pojave nekoliko slučajeva Covida-19 u Pekingu, mnogi građani glavnog grada Kine počeli su da prave zalihe hrane, dok veliki broj ljudi čeka na testiranje u redovima u kvartu Čaojang, prenosi Rojters.

Vlasti u Šangaju su se suočile sa nezadovoljstvom građana zbog strogih antiepidemijskih mjera kojima je uvedena zabrana kretanja za milione ljudi.

Na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare, Chi Keping, potpredsjednik sjeveroistočnog komercijalnog distrikta Jangpu u Šangaju, rekao je da vlasti žele ciljano smanjiti kretanje u manjim urbanim zonama, prenosi Telegraf.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...