ŽELJKO BAKALAR, ČLAN CIK-a: " Sud Bosne i Hercegovine je potvrdio da je izbor članova CIK-a bio zakonit""

“Moje osobno mišljenje je da je čitav postupak smjene pojedinih članova SIP-a bio iz političkih razloga, ali Odluka Suda BiH daje za pravo onome što smo mi svo vrijeme i tvrdili i smatram da je naš izbor definitivno zakonit, doduše moj osobno izbor nije bio nikada ni osporavan pred Sudom, nego izbor četvero kolega, s obzirom da protiv mog izbora nije nikada uložena žalba ni tužba”, rekao je Bakalar.

  • Politika

  • 25. Apr. 2022  25. Apr. 2022

  • 1

Željko Bakalar, član Centralne izborne za N1 prokomentarisao je odluku Suda BiH da je izbor članova CIK BiH urađen u skladu sa Ustavom i zakonom.

“Moje osobno mišljenje je da je čitav postupak smjene pojedinih članova SIP-a bio iz političkih razloga, ali Odluka Suda BiH daje za pravo onome što smo mi svoje vrijeme i tvrdili i smatram da je naš izbor definitivno zakonit, doduše moj osobni izbor nije bio nikada ni osporavan pred Sudom, nego izbor četvero kolega, s obzirom da protiv mog izbora nikada nije uložena žalba ni tužba”, rekao je Bakalar.

Također on navodi da se odlukom Suda BiH stavila točka na sve ono što je u posljednje dvije godine izgovoreno u javnom prostoru na tu temu.

“Smjena članova SIP-a su političke želje i prijedlozi, to je nešto što se kaže u javnom prostoru legitimno, međutim konkretan izbor i imenovanje članova SIP-a koji se desio u 2020. je ovo danas Odlukom Suda BiH proglašen kao zakonit. Mi smo radili sukladno Ustavu i Zakonu bez obzira na to neko breme koje je uglavnom bilo nad našim radom kroz političke izjave i osporavanje zakonitosti imenovanja SIP-a i do same Odluke Suda smo bili u mandatu, apsolutno nije bilo ništa sporno i nastavit ćemo tako raditi”, rekao je na kraju za N1 Bakalar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...