ČLAN CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE BiH REAGOVAO: Željko Bakalar kritizira Konakovića

"Javni dužnosnici kad iznose stavove mogli bi ponuditi i argumente i dokaze za ovakve tvdnje. Ovo je kriminalizacija CIK BiH bez dokaza".

  • Politika

  • 24. Mar. 2024  

  • 4

Željko Bakalar, član Centralne izborne komisije kritizirao je ministra vanjskih poslova i prvog čovjeka stranke Narod i Pravda Elmedina Konakovića. 

Nakon što je ponovo optužio CIK da je "političko tijelo", Bakalar je na svom X-nalogu napisao: 

"Nije vjerodostojno da državni ministar javno iznosi tvrdnje bez relevantnih dokaza. I to radi više puta", stoji na početku njegove kratke objave.  

Bakalar je upitao "da li je razlog osobna frustracija, politički zadatak, ili pravno neznanje?"

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine intenzivno radi na pripremi Lokalnih izbora 2024. godine. 

Uz mnoge inovacije", poručio je član državne izborne komsije, piše Politicki.ba.

Nije prvi put da Konaković proziva CIK i da mu Bakalar uzvraća.

Nakon što je šef NiP-a ustvrdio 8. marta da je "ovaj CIK saučesnik najvećih izbornih krađa i da sistem izborne komisije "ne valja ništa", Bakalar mu je uzvratio.

alt

Javni dužnosnici kad iznose stavove mogli bi ponuditi i argumente i dokaze za ovakve tvdnje.

Ovo je kriminalizacija CIK BiH bez dokaza.

Zašto je cilj nezakonito smijeniti nezavisno tijelo koje je zagovaratelj izbornih reformi nego ponuditi rješenja koje vode u EU put", napisao je nedavno Bakalar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...