KUHA U SUSJEDSTVU, GRLIĆ RADMAN KONTRA MILANOVIĆA: Hrvatska će podržati članstvo Finske u NATO-u

Ministar vanjskih poslova Hrvatske odgovorio kolegi iz Finske.

  • Regija

  • 27. Apr. 2022  27. Apr. 2022

  • 0

Ministarstvo vanjskih poslova Finske izvijestilo je da je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u razgovoru s finskim kolegom Pekkom Haavistom poručio da će Hrvatski sabor podržati Finsku na putu prema članstvu u NATO-u.

Podsjetimo, ranije je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je bi Sabor to trebao učiniti uz uslov da se osiguraju izmjene izbornog zakona u Bosni i Hercegovini, čime bi Republika Hrvatska prvi put iskoristila blokade za vlastite interese.

Milanovićevu izjavu nije želio komentirati šef misije u finskoj ambasadi zadužen za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, ali je za N1 kazao da intenzivno prate situaciju oko izbornog zakona u BiH, te da je stav da se izbori moraju održati prema pravilima usklađenima sa svim pravnim preporukama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...