BIO JE SBB-ov KANTONALNI MINISTAR OBRAZOVANJA, A SADA ĆE NADZIRATI RAD "CESTA": Anis Krivić imenovan za predsjednika NO federalnih Cesta

Anis Krivić (SBB) bivši je ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

  • Politika

  • 28. Apr. 2022  28. Apr. 2022

  • 0

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela akte potrebne za raspisivanje javnog konkursa za izbor i nominovanje za imenovanje člana Nadzornog odbora u JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo.

Nakon što je data prethodna saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH, radi isteka mandata, data je i prethodna saglasnost za imenovanje Anisa Krivića (predsjednik), Sulejmana Bečirevića, Igora Josipovića, Željka Petrovića i Mustafe Abdulahovića (članovi) za vršioce ovih dužnosti, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Anis Krivić (SBB) bivši je ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Vlada FBiH dala je prethodnu saglasanost Skupštini JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za razrješenje vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora, kao i prethodnu saglasanost Skupštini ovog javnog preduzeća za imenovanje Samira Kajimovića za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Vlada je Nadzornom odboru Cesta d. d. Mostar dala prethodne saglasnosti za donošenje odluke o razrješenju dva člana Uprave ovog društva, te za imenovanje Branka Bage za v. d. direktora i Zdenka Propadala za v. d. izvršnog direktora za održavanje, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci.

Prethodne saglasnosti date su i Skupštini Rudnika mrkog uglja Banovići d. d. Banovići za razrješenje vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora ovog privrednog društva, zbog isteka perioda na koji je imenovan, kao i za imenovanje Amira Brigića za vršioca ove dužnosti u ime državnog kapitala, najduže do tri mjeseca.

Za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini privrednog društva BH-Gas d.o.o. Sarajevo danas je opunomoćen Halko Balavac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...