NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: Ministar Krivić potvrdio, neće biti izolatorija u Buča Potoku

Prema njegovim riječima, razlog je vrtić koji se nalazi u istoj zgradi u kojoj je trebao biti i izolatorij.

  • Vijesti

  • 05. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 0

Ministar obrazovanja KS Anis Krivić potvrdio je gostujući u “Sunčanom jutru” O kanala da izolatorij u đačkom domu u Buča Potoku, na kojem se ranije radilo, neće biti uspostavljen.

Prema njegovim riječima, razlog je vrtić koji se nalazi u istoj zgradi u kojoj je trebao biti i izolatorij.

- Ko sam ja da dajem mišljenje da li je to sigurno ili ne. Meni sama činjenica da moram odvesti dijete u vrtić u izolatorij nije OK. Ali, mi smo poslije toga tražili da epidemiolog, zajedno s inžinjerima UNDP-a, posjeti zgradu i da naprave stručnu procjenu. Njihove su procjene bile takve da se to ne isplati raditi i epidemiolog je odlučio da vrtić ne može biti u toj zgradi. Neće biti izolatorija tu, s tim da mi već imamo drugu ideju, koja će biti vrlo brzo obznanjena, gdje zatvaramo i finansijsku konstrukciju i sve neophodno za novi izolatorij. Ne mogu o tome ništa govoriti dok ne bude, jer u ovom trenutku nam ne trebaju nikakve dezinformacije - rekao je Krivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...