FUDBALSKI SUPERAGENT MINO RAIOLA ZATVITAO "S ONOG SVIJETA" ZBOG LAŽNE VIJESTI: "Živ sam, čini se da mogu uskrsnuti"

No njegovi prijatelji, a kasnije i lijekari, pa i on sam, demantirali su tu vijest i naveli da je Raiola jako kritično, ali da se u milanskoj bolnici i dalje bori za život!

  • Sport

  • 28. Apr. 2022  28. Apr. 2022

  • 0

Fudbalski superagent Mino Raiola NIJE preminuo u četvrtak u 54. godini nakon velikih problema s bolesti pluća, kao što su to prvobitno javili italijanski mediji, među kojima je i Gazzeta dello Sport, kao i poznati italijanski novinar Tancredi Palmeri. Agent, između ostalih Zlatana IbrahimovićaErlinga Haalanda Paula Pogbe je jedna od najutjecajnijih osoba u fudbalskom svijetu.

No njegovi prijatelji, a kasnije i lijekari, pa i on sam, demantirali su tu vijest i naveli da je Raiola jako kritično, ali da se u milanskoj bolnici i dalje bori za život!

"Nevjerovatno je što se piše i govori, nevjerojatno kakve pozive dobivam od nekih pseudonovinara. Čovjek je živ i bori se", napisao je Alberto Zangrillo, glavni anesteziolog milanske bolnice San Raffaele. Da stvar bude još tragikomičnija, na Twitteru se oglasio i sam Raiola!

"Za sve one koji se pitaju o mom zdravstvenom stanju - iznerviran sam! Ovo je već drugi put da su me ubili u zadnja 4 mjeseca. Čini se da mogu uskrsnuti!"

Zbog plućne bolesti u januaru ove godine Raiola je završio na intenzivnoj njezi u Milanu, a iza njega je i teška operacija pluća nakon koje se, pretpostavljalo se, uspješno oporavljao. Ipak, kućna njega koja je trajala sve do sada nije dala bolje rezultate pa je Raiola, na veliku žalost upao u još teže probleme sa situacijom u kojoj se našao, a koja se posljednjih sedmica sistemski pogoršavala.

Rođeni Italijan vrlo se brzo s porodicom preselio u Nizozemsku. Nakon skromnih početaka njegove karijere agenta, kojoj je prethodio rad u porodičnoj pizzeriji, Raiola se polagano uzdizao do samog vrha u tome poslu. Brinuo se o karijerama ponajboljih svjetskih igrača kao što su Zlatan IbrahimovićGianluigi DonnarummaMatthijs De LigtErling HaalandPaul PogbaRomelu Lukaku...

Najveću proviziju za agente ubrao je u ljeto 2016. godine, kada je od 89 miliona funti uključenih u transfer Pogbe iz Juventusa u Manchester United zaradio 20 miliona funti. Ispred njega trebalo je biti bogato ljeto, s obzirom na to da su se Pogba i Haaland pripremali za nove megatransfere, a nedaleko od odlaska iz Chelsea, samo godinu dana nakon što se u njega vratio je i Romelu Lukaku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...