BRITANSKI "GUARDIAN" OBJAVIO POTRESAN SNIMAK: Pripadnici Assadovog režima strijeljaju civile u Siriji (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Assadove snage pogubile su najmanje 41 civila 2013. u Tadamonu, blizu Damaska, prema istraživanju "The Guardiana"

  • Svijet

  • 28. Apr. 2022  28. Apr. 2022

  • 0

Britanski list "The Guardian" u četvrtak je objavio istraživanje s videosnimkom koji prikazuje masakr koji se dogodio u Tadamonu, u blizini Damaska, glavnog grada Sirije u aprilu 2013. godine,  javlja Anadolu Agency (AA)

Dopisnik s Bliskog istoka Martin Chulov napisao je tekst pod naslovom "Masakr u Tadamonu: Kako su dva akademika ulovila sirijskog ratnog zločinca".

Upozoravamo naše čitaoce da se radi o VRLO UZNEMIRUJUĆEM SADRŽAJU:

Tadamon je južno predgrađe Damaska gdje su skupljene grupe civila, poslane na lokaciju za pogubljenje i strijeljane. Britanske novine objavile su da je u masovnoj grobnici nakon masakra bilo najmanje 41 tijelo. Tijela su polivena gorivom i zapaljena. Na snimku se može čuti smijeh vojnika.

Masakr se dogodio nedaleko od sjedišta sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Chulov je rekao da je snimak "jedan od najoptužujućih iz cijelog sirijskog sukoba" i "daje uvid u neispričani dio desetogodišnjeg rata".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...