NOVINAR EROL AVDOVIĆ: "Milanovićeve izjave zaslužuju psihijatrijsku, a ne novinarsku analizu" (VIDEO)

Istakao je kako je Vučić svjestan odakle dolazi svjetlo, te da čak ni Njemačka nema izbora kada je Rusija u pitanju, obzirom da je pod velikim pritiskom SAD-a.

  • Politika

  • 30. Apr. 2022  30. Apr. 2022

  • 1

Novinar i dopisnik iz New Yorka Erol Avdović govoreći za televiziju Hayat, o mogućoj opstrukciji Rusije vezano za produživanje mandata EUFOR-a u našoj zemlji, izjavio "da su Rusi sada skloniji impulsivnijim reakcijama, te da postoji mogućnost da ulože veto".

"Rusiji i političkim snagama u Srbiji koji još uvijek jedan dio Bosne i Hercegovine gledaju kao mogući plijen naravno ne odgovara prisustvo EUFOR-a. Rusija će u tom kontekstu dva puta razmisliti. Do novembra je dugo, ne znamo ko će ostati, a ko će otići sa političke scene", kazao je Avdović.

Dodao je kako je Dodik u stanju da iskoristi čitav narod, da ga drži taocem kako bi opstao na vlasti i ostvario svoje ciljeve.

"Vučić brani svoju tvrdoglavost, jer ima medijski prostor, ali je racionalniji nego drugi. Njegov sklop riječi nagovještava da će on osluškujući šta se događa na ukrajinskom frontu i mjereći ko je najvažniji ekonomski partner Srbiji, mijenjati svoj stav. To nisu riječi koje daju nešto više od optimizma, ali ide se u tom pravcu i sada treba pohvaliti sve one koji su istrajali na tom konceptu da je Kosovo nezavisna država. Mislim da će se jednog dana kada ga Srbija prizna stvari stabilizirati na cijelom Zapadnom Balkanu", mišljenja je Avdović.

Istakao je kako je Vučić svjestan odakle dolazi svjetlo, te da čak ni Njemačka nema izbora kada je Rusija u pitanju, obzirom da je pod velikim pritiskom SAD-a.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, kazavši kako njegove izjave zaslužuju nadgledanje psihijatra, a ne novinarsku analizu.

"Postao je marginalan političar", zaključio je Avdović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...