POBUNA U GORAŽDU: Sindikat kompanije GINEX neće za 1. maj kod ministra Džindića, idu na...

Sastanak bi trebalo da bude održan u resornom ministarstvu u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu s početkom u 17 sati.

  • Mini market

  • 01. Maj 2022  

  • 0

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić uputio je poziv sindikalcima goraždanskog Ginexa na sastanak zakazan za danas u Sarajevu. No, čini se da na njega neće dobiti pozitivan odgovor.

Kako je kazao Elmir Vranj, iz sindikata radnika Ginex Goražde, oni se neće odazvati pozivu Nermina Džindića.

“Nisu ispoštovani raniji zaključci i ne bi da pregovaramo mimo radnika i njihovih stavova. Praznik je i mi ćemo doći u Sarajevo na skup koji organizira Savez metalaca FBiH”, rekao je za Vranj za NAP.

S obzirom na to da se na društvenim mrežama najavljuje za danas u 14 veliki skup podrške u Goraždu, kako za radnike Ginexa ali i ostale goraždanske firme, Vranj je rekao da će oni iz Ginexa doći da se zahvale svima na podršci koju im pružaju.

Podsjetimo, Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić pozvao je danas na sastanak predstavnike sindikalne organizacije firme UNIS Ginex d.d. iz Goražda.

Džindić je pozvao sindikalce povodom novonastale situacije u navedenom privrednom društvu nakon što je Vlada FBiH donijela odluku o davanju prethodne salglasnosti Nadzornom odboru UNIS “Ginex”-a za razrješenje uprave društva, navodi se u pozivu federalnog ministra za sastanak.

Sastanak bi trebalo da bude održan u resornom ministarstvu u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu s početkom u 17 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...