OVAKO SU VUČIĆ I NJEGOVI MINISTRI ČESTITALI BAJRAM: "Da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno djelovanje na jačanju tolerancije..."

"Uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno djelovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih međuverskih odnosa, Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski bajram" naveo je Aleksandar Vučić u čestitki.

  • Regija

  • 01. Maj 2022  01. Maj 2022

  • 3

Državni zvaničnici Srbije čestitli su Ramazanski bajram reisul-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsjedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

"Uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno djelovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih međuverskih odnosa, Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski bajram" naveo je Aleksandar Vučić u čestitki.

"Čvrsto verujem da će Bajram biti plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva nastavimo složni rad na razvoju naše zemlje, svjesni da jedino u istinskom zajedništvu možemo da budemo spremni za valjane odgovore pred izazovima savremenog svijeta. U isto vrijeme, toplo Vam zahvaljujem što ste vašim djelima, prožetim porukama večne i neprolazne Božije ljubavi, doprinijeli sveukupnom snaženju naše Republike Srbije, na dobrobit svih naših građana", naveo je predsjednik Vučić uz poruku Bajram šerif mubarek olsun.

"Podsjećanje na vrednosti praštanja i solidarnosti"

Ramazanski bajram čestitala je i predsjednica Vlade Ana Brnabić.

"Ovaj veliki praznik je prilika da sve podsjeti na vrijednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punim izazova", navela je Brnabić.

Kako ističe, duhovne vrijednosti inspirišu međuljudske odnose koje treba da čuvamo i njegujemo, da se okupljamo u prijateljstvu i pošaljemo snažnu poruku da su ljepota različitosti i dobri komšijski odnosi osnova svakog prosperitetnog društva.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime želim vam da predstojeći praznik provedete u zdravlju, miru i radosti, okruženi svojom porodicom i bližnjima", navodi se u čestitki premijerke.

Čestitke je uputio i potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

"Povodom Ramazanskog bajrama, svim vjerskim službenicima i svim vjernicima Islamske zajednice Srbije u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, sa željom da praznik provedete u radosti, miru, porodičnom zajedništvu i blagostanju", naveo je Stefanović u čestitki.

On je poželeo da praznik donese toplinu u njihove domove i radost u njihova srca i da nas uvijek podsjeća na mir, suživot i toleranciju.

Stefanović je uputio čestitku i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske vjeroispovijesti.

Građanima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram čestitao je i prvi potpredsjednik Vlade i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

"U ime Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i u svoje ime, čestitam svim građanima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram. Želim vam da ovaj praznik provedete sa najbližima u zdravlju, miru i ljubavi", poručio je Ružić.

Ramazanski bajram građanima Srbije muslimanske vjere čestitala je i potpredsjednica Vlade i ministrica kulture i informisanja Maja Gojković.

"Svim građanima Srbije muslimanske vjere upućujem srdačne čestitke povodom Ramazanskog bajrama, u želji da praznične dane provedu u miru, ljubavi i blagostanju", navela je Gojković.

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitku predstavnicima Islamske zajednice u AP Vojvodini i Srbiji i svim građanima islamske vjeroispovijesti povodom Ramazanskog bajrama.

"U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime svim vjernicima upućujem čestitke sa željom da praznik dočekaju u dobrom zdravlju sa najbližima. Neka ovaj praznik donese radost u vaše domove, ispuni vaša srca i podsjeti na slogu, toleranciju i mir", navodi se u Mirovićevoj čestitki.

"Neprolazne vrijednosti zajedništva i uzajamnog poštovanja"

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uz želje za svaki blagoslov i svako dobro od Boga.

"Vrijeme ramazanskog posta još jednom nas je podsjetilo na neprolazne vrijednosti zajedništva, prijateljstva i uzajamnog poštovanja i povjerenja, a vaši običaji još jednom ukazali na značaj milosrđa i čovjekoljublja", naveo je Vulin.

Svim islamskim vjernicima poželio je dobro zdravlje, porodičnu sreću i prosperitet.

"Hvala vam što živeći u miru, slozi i ljubavi sa svojim komšijama i sugrađanima iznova i iznova pokazujete pravu suštinu ramazanskog posta. Bajram šerif mubarek olsun", navodi se u čestitki ministra Vulina.

Čestitke je uputila i ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

"Želim da Ramazanski bajram donese ljubav, slogu, a prije svega blagostanje i radost u vaše domove. Neka i ovaj praznik bude nadahnuće da su tolerancija, međusobno razumjevanje i saradnja, put ka daljem prosperitetu našeg društva", navela je Kisić u čestitki.

Ministrica pravde Maja Popović čestitala je Ramazanski bajram reisul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nusufoviću, glavnom muftiji mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću, kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

"Neka duhovne radosti velikog praznika ispune srca i nadahnu nas da činjenjem dobrih djela složno djelamo za bolju budućnost naše države, radujući se zajedno svakom uspjehu", piše u čestitki ministrice pravde.

"Iskreno želim da svaki pojedinac i porodica Bajram dočeka i provede u zdravlju i miru, sa svojim komšijama i svim ljudima dobre volje", navedeno je u čestitki, uz poruku "Bajram šerif mubarek olsun".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...