BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI OBJAVILI NOVI IZVJEŠTAJ S TERENA: Ruske snage pretrpjele su ogromne gubitke, najelitnije jedinice...

Britansko Ministarstvo odbrane svakodnevno izvještava o stanju na ukrajinskom ratištu.

  • Svijet

  • 02. Maj 2022  

  • 0

Britansko Ministarstvo odbrane objavilo je novi izvještaj o situaciji u Ukrajini. Ovaj put izvještaj se fokusira na ruske snage.

Britanski obavještajci objavili su da je Rusija za invaziju na Ukrajinu pripremila više od 120 bataljona. No, više od četvrtine tih bataljona je "izbačeno iz stroja", navodi se u novom izvještaju.

"Neke od najelitnijih ruskih jedinica, poput desantne postrojbe VDV, pretrpjele su najveće gubitke. Rusiji će vjerovatno trebati godine da obnovi te jedinice", stoji u izvještaju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...