RUSI IZVELI RAKETNI NAPAD NA ODESU: Među poginulima i 13-godišnji dječak

Akcija spašavanja preživjelih iz ruševina je u toku.

  • Svijet

  • 02. Maj 2022  02. Maj 2022

  • 0

Ruske snage danas su izvele još jedan raketni napad na ukrajinsku luku Odesa, potvrdio je portparol Regionalnog vojnog ureda Sergej Bratčuk.

"Prema preliminarnim izvještajima, u napadu ima poginulih i ranjenih. Postoje informacije da je među poginulima i 13-godišnji dječak. Više informacija ćemo saopćiti naknadno, jer je još u toku akcija spašavanja preživjelih iz ruševina", kazao je Bratčuk.

Ranije je sekretar Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu Oleksej Danilov izjavio kako je u toku raketnog napada uništen i krov ukrajinske pravoslavne crkve u Odesi. Kako je javio Ukrinform, ruski raketni napad je bio usmjeren na gradsku infrastrukturu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...