ZORAN MILANOVIĆ MOŽE MIRNO SPAVATI: Ursula von der Leyen sljedeće sedmice ne dolazi u BiH

Evropska komsija je danas objavila redovni sedmični raspored obaveza svih komesara uključujući i predsjednicu Komisije, u kojem nema dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

  • Vijesti

  • 06. Maj 2022  06. Maj 2022

  • 2

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je jučer kazao kako će predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen početkom iduće sedmice stići u Bosnu i Hercegovinu te posjetiti Sarajevo i Mostar, međutim to čini se nije istina. Hrvatski predsjednik je kazao kako predsjednica Komisije dolazi na pogrebnu zabavu, piše N1.

“Za par dana u Sarajevo i Mostar dolazi predsjednica Evropske komisije. To je Plenković isposlovao. To je valjda pogrebna zabava. Dolazi da podrži raspisane izbore od uzurpatora CIK-a. Ursula dolazi na pogrebnu zabavu, da položi cvijeće na grob. Da je htjela podržati Hrvate u BiH došla bi prije dva mjeseca”, rekao je Milanović.

Evropska komsija je danas objavila redovni sedmični raspored obaveza svih komesara uključujući i predsjednicu Komisije, u kojem nema dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

“U ponedjeljak će predsjednica von der Leyen putovati u Strasbourg kako bi učestvovala završnoj ceremoniji Konferencije o budućnosti Evrope koj će se održati u Evropskom parlamentu. U četvrtak će predsjednica von der Leyen putovati u Tokio zajedno sa predsjednikom Vijeća Charlesom Michelom. Oni će se sastati sa Fumio Kishidom na 28. EU-Japan samitu”, kazao je Eric Mamer, glavni glasnogovornik Evropske komisije na današnjoj press konferenciji u Briselu.

Pored dva navedena događaja Ursula von der Leyen nema najavljenih drugih aktivnosti tokom naredne sedmice. Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina ili Zapadni Balkan kratko je najavljena neformalna večera zapadnobalkanskih lidera sa visokim predstavnikom EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom koja će se održati u Briselu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...