DOBRE VIJESTI ZA SVE GRAĐANE: Narednih dana pojeftinit će...

Rat u Ukrajini, koja predstavlja jednu od evropskih žitnica, doveo je do problema u snadbjevanju tržišta žitaricama

  • Ekonomija

  • 08. Maj 2022  

  • 0

Cijene pilećeg mesa i peradarskih proizvoda trebale bi biti niže u narednih desetak dana u Bosni i Hercegovini

Ovu informaciju za BHRT su potvrdili u Koordinaciji peradara/živinara BiH, a kao razlog za smanjenje cijena navode odluku Srbije da ukine embargo na izvoz žitarica u BiH.

Rat u Ukrajini, koja predstavlja jednu od evropskih žitnica, doveo je do problema u snadbjevanju tržišta žitaricama od čije cijene u najvećoj mjeri zavisi konačna cijena pilećeg mesa.

Svaki brojler u prosjeku pojede oko 4 kilograma stočne hrane tokom jednog ciklusa, a uzme li se u obzir da BiH, koja ima malu proizvodnju žitarica, godišnje proizvede oko 30 miliona brojlera jasno je koliko su ovdašnji peradari ovisni od uvoza i koliko sve to utiče na cijenu finalnog proizvoda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...