RAGUŽ NE KRIJE RAZOČARENJE: "Ovo je poraz hrvatske politike na čelu s Draganom Čovićem i poraz svega onoga što su oni radili u proteklom vremenu..."

Glavne podjele su, prema Raguževim riječima, one na političke vladajuće elite koje žive svoj svijet  potpuno u odsustvu od realnosti, a s čijim posljedicama se svakodnevno suočava “običan svijet”.

  • Politika

  • 10. Maj 2022  10. Maj 2022

  • 6

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke, za N1 je kazao da je potpuno očekivano što su Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Hrvatski narodni sabor (HNS) odlučili izaći na izbore i da je to on ranije i najavljivao. 

"Navedeni potez je predizborni alibi jer raspisivanje izbora se dogodilo po protuustavnim pravilima što je poraz Bosne i Hercegovine", tvrdi Raguž te dodaje:

“Želi se praktično opečatiti dekonstituiranje Hrvata kao političkog i konstitutivnog naroda u BiH. Zato je to poraz BiH ali ujedno i hrvatske politike na čelu s Draganom Čovićem i poraz svega onoga što su oni radili u proteklom vremenu, odnosno, bolje rečeno nisu radili”, pojasnio je Raguž.

Također, Raguž pozdravlja zaključak da se ponudi jedan kandidat za člana Predsjedništva BiH u ime hrvatskog naroda i to bi, prema njegovom mišljenju, trebala biti nestranačka osoba.

“Što je Dragan Čović bez Željka Komšića, što je Bakir Izetbegović bez Milorada Dodika i obrnuto i tu leži iskrenost namjera da ne dođe do bilo kakvih ustavnih i izbornih reformi i to su te glavne podjele u BiH”, kazao je Raguž.

Glavne podjele su, prema Raguževim riječima, one na političke vladajuće elite koje žive svoj svijet potpuno u odsustvu od realnosti, a s čijim posljedicama se svakodnevno suočava “običan svijet”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...