UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: "Međunarodna zajednica koja želi centralizaciju BiH ne želi da čuje pozive iz Republike Srpske da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum..."

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija za sutra je zakazalo sjednicu posvećenu situaciji u BiH.

  • Vijesti

  • 10. Maj 2022  10. Maj 2022

  • 6

"Ova sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija neće biti ništa drugačija od prethodnih sjednica, ne očekujem novi pristup u vezi BiH", rekao je šef Predstavništva Republike Srpske u Washingtonu Obrad Kesić, gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

Kesić smatra da će glavna tema sjednice u New Yorku biti sukob u Ukrajini.

Obrad Kesić - Foto: RTRS

"Međunarodna zajednica koja želi centralizaciju BiH ne želi da čuje pozive iz Republike Srpske da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum", istakao je Kesić te dodao: 

"Bošnjačka strana u BiH sada vidi priliku u ukupnim geopolitičkim odnosima, da ostvari ciljeve koje nije ostvarila tokom rata na ovim prostorima".

Govoreći o obraćanju visokog predstavnika Christiana Schmidta, pretpostavlja da bi njegovo obraćanje izazvalo, kako kaže, revolt kod predstavnika Rusije i Kine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...